Άν έχεις πάει ποτέ σε ένα εστιατόριο και έχεις λάβει μία υπέροχη, μικροσκοπική μερίδα φαγητού, ίσως να έμεινες έκπληκτος και νευριασμένος. Μετά από όλα, ήταν πιθανώς δαπανηρό και το μέγεθος της μερίδας φαινόταν πιθανώς μικρό… αναλογικά. Ευτυχώς, υπάρχουν λόγοι για αυτό.
Είναι μαγειρεμένα με ακριβά υλικά
![](http://www.apistefta.gr/wp-content/uploads/2021/04/sushi-faghto-akribo.jpg)
Πιάτα με εκλεπτυσμένα, προσεκτικά επιλεγμένα συστατικά είναι αρκετά συνηθισμένα να βρείς σε εστιατόρια υψηλής ποιότητας. Ένα κιλό βοδινό κρέας Wagyu θα μπορούσε να κοστίσει 200 $ και ένα κιλό χαβιάρι κοστίζει περίπου 10.000 $. Φαντάσου να δημιουργήσεις ένα γεμάτο πιάτο με αυτά και να προσθέσεις ιταλικές λευκές τρούφες (περίπου 7.500 $ ανά κιλό). Η τιμή θα ήταν εξαιρετικά υψηλή! Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, τα ακριβά εστιατόρια τα οποία χρησιμοποιούν υψηλής ποιότητας συστατικά, μπορεί ακόμη και να τα εισαγουν, είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί οι μερίδες πρέπει να είναι μικρότερες για να παρέχουν μια προσιτή τελική τιμή του πιάτου.
Θα γεφτείς λίγο από όλα!
![](http://www.apistefta.gr/wp-content/uploads/2021/04/faghto-food-porn-peina.jpg)
Συνήθως, τα περισσότερα εστιατόρια σερβίρουν γεύμα 3 πιάτων – με ένα ορεκτικό, το κυρίως πιάτο και ένα επιδόρπιο. Συνήθως, καταλήγουμε να παραγγείλουμε μόνο το κύριως πιάτο. Στην εκλεκτή κουζίνα, ο αριθμός των πιάτων μπορεί να φτάσει έως και 12 διαφορετικά πιάτα! Αυτά τα 12 πιάτα περιλαμβάνουν finger food , ορεκτικά, σούπα, σαλάτα, ψάρι, ένα πρώτο κυρίως πιάτο, ένα καθαριστικό ουρανίσκου, το δεύτερο κυρίως πιάτο, τυρί, επιδόρπιο και ένα ποτό και γλυκό. Φαντασου να τρώς όλα αυτά αν σερβίρονται σε κανονικές μερίδες! Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα εστιατόρια μειώνουν την ποσότητα φαγητού, οπότε μπορείς να δοκιμάσετε λίγο από τα πάντα.
Το κάθε πιάτο είναι έργο τέχνης
![](http://www.apistefta.gr/wp-content/uploads/2021/04/piato-chef.jpeg)
Εδώ είναι ένα γαλλικό πιάτο που ονομάζεται Gargouillou, το οποίο αποτελείται από τουλάχιστον 16 διαφορετικά, ξεχωριστά μαγειρεμένα λαχανικά. Το πιάτο είναι διατεταγμένο ως έργο τέχνης και σίγουρα θα εντυπωσιάσει κάθε πελάτη που βλέπει αυτόν τον αξιοσέβαστο καμβά σε ένα πιάτο. Φαντάσου να προσπαθείς να τακτοποιήσετε όμορφα όλα αυτά τα μικροσκοπικά λαχανικά σε ένα ήδη γεμάτο πιάτο. Πιθανότατα δεν θα ήταν τόσο αισθητικά ευχάριστο όσο αυτό της εικόνας. Για αυτό, οι σεφ προτιμούν να δουλεύουν με μειωμένες μερίδες.
Είναι ασυνήθιστο και ανεβάζει τις προσδοκίες
![](http://www.apistefta.gr/wp-content/uploads/2021/04/trick-marketing.jpg)
Βλέποντας ένα πιάτο με τόσο μικρή ποσότητα φαγητού μας κάνει να αναρωτιόμαστε ποιος είναι ο πραγματικός λόγος γι ‘αυτό. Όμως, όταν είμαστε σε ένα δείπνο που έχει πολλά πιάτα φαγητού θα μας κάνει σίγουρα περίεργους να μάθουμε τι μας κρατά το επόμενο πιάτο.
Comments
Loading…