Ο Χριστόφορος Κολόμβος αναφέρθηκε στην παπάγια ως «καρπός αγγέλων» και έχει νόημα όταν ρίχνουμε μια ματιά σε όλα τα οφέλη που προσφέρει στο ανθρώπινο σώμα. Και έχει υπέροχη γεύση που το καθιστά τέλειο να τρώς κάθε εβδομάδα για να δώσεις ώθηση στο σώμα σου.
Ρίχνει την χοληστερόλη
Αυτό το φρούτο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες που βοηθούν στη μείωση της υψηλής χοληστερόλης. Εκτός αυτού, τα αντιοξειδωτικά και οι βιταμίνες του βοηθούν στην πρόληψη καρδιακών παθήσεων.
Μειώνει την φλεγμώνη
Η παπάγια έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Αυτά μπορεί να είναι πραγματικά χρήσιμα για την καταπολέμηση του φλεγμονώδους δέρματος και ζητημάτων όπως αρθρίτιδα, πόνος στις αρθρώσεις, ουρική αρθρίτιδα και άσθμα.
Βοηθάει το ανοσοποιητικό
Αυτός ο καρπός περιέχει επίσης βιταμίνες A, C και E που είναι θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται για το ανοσοποιητικό σύστημα. Είναι υπέροχο για το σώμα σου και βοηθά στη διατήρηση του ανοσοποιητικού συστήματος σε καλή κατάσταση.
Καθυστερεί την γύρανση
Πολλά από τα θρεπτικά συστατικά στην παπάγια που έχουμε ήδη αναφέρει μπορούν να βοηθήσουν στην καθυστέρηση της γήρανσης, όπως οι βιταμίνες C και E και τα αντιοξειδωτικά. Αποτρέπουν το δέρμα σου από ελεύθερες ρίζες, βλάβες από τον ήλιο και ρυτίδες.
Κρατάει την αρτηριακή πίεση στα επιθυμητά επίπεδα
Αυτό συμβαίνει χάρη στην παρουσία καρπαΐνης στην παπάγια, η οποία είναι υπεύθυνη για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης.
Περιέχει αγχολυτικές ιδιότητες
Χάρη στη βιταμίνη C, η παπάγια μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του στρες, καθώς ρυθμίζει τη ροή των ορμονών του στρες.
Comments
Loading…